دکتر ترابی روان‌پزشک و روان‌درمانگر تحلیلی

تست اضطراب بک – رایگان

نویسنده: غلامرضا ترابی پاریزی
تست اضطراب رایگان - دکتر ترابی

در این نوشته با مطالب زیر آشنا می‌شوید:

لطفاً ابتدا مطالب زیر را در مورد تست اضطراب بک مطالعه کنید سپس در انتهای همین صفحه تست را به‌صورت رایگان انجام دهید.

تعریف تست اضطراب بک

تست اضطراب بک یا همان پرسش‌نامه‌ی اضطراب بک (BAI) یک پرسش‌نامه‌ی رتبه‌بندی 21 ماده‌ای است که نگرش‌ها و علائم اضطراب را اندازه‌گیری می‌کند. آرون تی بک سه پرسشنامه اضطراب مجزا را با 86 آیتم اصلی ترکیب کرد تا BAI را به‌دست آورد. BAI برای اندازه گیری شدت اضطراب در نوجوانان و بزرگسالان 17 سال و بالاتر استفاده می شود.سؤالات مورد استفاده در این سنجش در مورد علائم رایج اضطرابی است که آزمودنی در طول هفته گذشته داشته است (مانند بی‌حسی و سوزن سوزن شدن، عرق کردن غیر از گرما و ترس از بدترین اتفاق) و تکمیل آن 5 تا 10 دقیقه طول می‌کشد. چندین مطالعه نشان داده اند که پرسشنامه اضطراب بک اندازه گیری دقیق علائم اضطراب در بزرگسالان است.

کاربرد تست اضطراب بک

تست اضطراب بک هم کاربردهای بالینی دارد و هم پژوهشی. در بالین به تشخیص بیماری و تعیین شدت آن کمک می‌کند. این تست به تنهایی نمی‌تواند تشخیص بیماری را مسجل کند. نمره‌ی بالا در این تست لزوماً به معنای داشتن اختلال اضطرابی نیست و نمرات بالا در سایر اختلالات مانند، افسردگی دوقطبی، اختلالات شخصیت و … نیز دیده می‌شوند. به یاد داشته باشید که تشخیص روان‌پزشکی بر اساس مصاحبه ومعاینه بالینی خواهد بود.

جدول 1. مشخصات تست افسردگی بک
مشخصه‌ی تست اضطراب بک توضیحات
عملکرد اندازه‌گیری شدت علایم اضطرابی
کاربرد کمک به انتخاب درمان و پایش شدت بیماری در حین درمان
رده‌ی سنی 17 سال به بالا
تحصیلات لازم حداقل 5 کلاس
نحوه‌ی انجام خودگزارشگر
زمان لازم حدود 10 دقیقه
هزینه رایگان

اعتبار تست اضطراب بک

تست افسردگی بک پایایی و اعتبار خوبی دارد. پایایی آزمون-بازآزمایی این تست بالاتر از 0.75 است، که به این معنی است که نمرات با تکرار آزمون ثابت هستند. همسانی درونی تست افسردگی بک 0.92 بود، به این معنی که گویه‌های پرسشنامه به یکدیگر مرتبط هستند و ساختار یکسانی را اندازه‌گیری می‌کنند. اعتبار تمایز این تست خوب است و به این معنی است که نتایج این تست با معیارهای سایر علائم روان‌پزشکی مانند اضطراب همبستگی زیادی ندارد.

محدودیت‌های تست اضطراب بک

محققان چندین محدودیت بالقوه استفاده از پرسش‌نامه‌ی اضطراب بک در اندازه‌گیری شدت علایم اضطرابی را شناسایی کرده‌اند.در اینجا برخی از محدودیت های پرسشنامه اضطراب بک آورده شده است:

  • پرسش‌نامه‌ی اضطراب بک یک معیار خودگزارشگر است. این بدان معناست که بر درک خود فرد از علائم خود متکی است. همه‌ی افراد اضطراب را به یک شکل تجربه نمی‌کنند و برخی افراد ممکن است در گزارش دقیق علائم خود دچار مشکل شوند.
  • پرسش‌نامه‌ی اضطراب بک فقط علائم اضطرابی را ارزیابی می کند. سایر عوامل مهم مانند سابقه‌ی خانوادگی یا استعداد ژنتیکی را ارزیابی نمی‌کند.
  • پرسش‌نامه‌ی اضطراب بک یک اندازه‌گیری ثابت است. این بدان معنی است که تغییرات علائم در طول زمان را در نظر نمی گیرد.
  • تست اضطراب بک تفاوت‌های فرهنگی را در نظر نمی‌گیرد. این بدان معنی است که ممکن است در اندازه‌گیری اضطراب در افراد از فرهنگ‌های مختلف به اندازه کافی دقیق نباشد.

نمره‌گذاری و تفسیر تست اضطراب بک

پس از تکمیل تست افسردگی بک، نمره‌ی سؤالات با هم جمع می‌شوند. هر سؤال بنا به پاسخ از صفر الی 3 نمره خواهد داشت. بنابرایت بالاترین نمره‌ی آزمون شصت و سه خواهد بود. از آنجایی که کمترین نمره‌ی ممکن برای هر سؤال صفر است، کمترین نمره‌ی ممکن برای آزمون صفر خواهد بود. بر اساس جدول 2 درجه‌ی افسردگی به 4 دسته تقسیم می‌شود. این تقسیم‌بندی می‌تواند در تصمیم‌گیری درمانی کمک‌کننده باشد. اگر شدت اضطراب بر اساس تست اضطراب بک متوسط یا شدید باشد به‌احتمال زیاد نشانگر لزوم شروع درمان دارویی وروان‌درمانی به‌صورت ترکیبی است. کسانی که علایم خفیف دارند می‌توانند با روان‌درمانی یا با تغییراتی در شیوه‌ی زندگی علایم خود را کاهش دهند. همچنین این تست می‌تواند نشان دهد که آیا با انجام روان‌درمانی یا مصرف دارو پس از مدت مشخصی شدت اضطراب کم شده است یا خیر. پیشنهاد می‌شود هر دو ماه در طی درمان این تست را از خود بگیرید و نتایج آن را به دکتر ترابی نشان دهید.

جدول 2. نمره‌گذاری تست اضطراب بک
نمره‌ی کل شدت علایم افسردگی
0 الی 7 این تغییرات نرمال است.
8 الی 15 اضطراب خفیف
16 الی 30 اضطراب متوسط
بالاتر از 30 اضطراب شدید

انجام رایگان تست اضطراب بک

لطفا گزینه‌های هر سؤال را به‌دقت مطالعه کنید و گزینه‌ای را که در طی دو هفته‌ی اخیر بیشتر حالات شما را توصیف می‌کند انتخاب کنید. پاسخ به همه‌ی سؤالات ضروری است. در انتها دکمه‌ی ماشین‌حساب را بزنید. لطفاً از نتایج یک اسکرین‌شات تهیه کنید و در زمان ویزست به دکتر ترابی نشان دهید.
  1. کرختی، بی‌حسی یا مورمور شدن
  2. احساس داغی و گر گرفتن
  3. احساس ضعف و سستی در پاها
  4. احساس آرامش نداشتن
  5. ترس از این‌که بدترین اتفاقات رخ خواهند داد
  6. احساس منگی و سبکی سر
  7. احساس تپش قلب
  8. عدم تعادل
  9. احساس وحشت‌زدگی
  10. احساس عصبی بودن
  11. احساس گرفتگی در گلو یا احساس توده در گلو
  12. لرزش دست
  13. لرزش بدن
  14. ترس از دست دادن کنترل رفتار
  15. مشکل در تنفس یا احساس تنگی نفس
  16. ترس از مردن
  17. ترس و اضطراب داشتن
  18. احساس سوء هاضمه
  19. غش کردن و ازحال رفتن
  20. سرخ شدن صورت
  21. عرق سرد یا گرم